Fastighetsnätverket logotyp

Välkommen till Energitinget 2020

2020-09-24

Tisdag den 10 november går Energitinget av stapeln för fjärde året i rad. Det är en spännande, digital halvdagskonferens med energiexperter från hela landet som bjuder på inspiration och information om hållbarhet och energi med fokus på fastigheter. Du som är fastighetsägare, verksam i ett fastighetsbolag, engagerad i en bostadsrättsförening eller nyfiken på energieffektivisering, förnybar energi och digitalisering – varmt välkommen!

  • Datum: tisdag 10 november 2020
  • Tid: klockan 10.00-14.30
  • Plats: länk till digital plattform skickas några dagar innan konferensen
  • Pris: kostnadsfritt

Mer information och anmälan

Läs programmet här


Årets tema för Energitinget är Det smarta boendet. Varmt välkommen att ta del av intressanta föreläsningar och diskussioner om energieffektiva lösningar för framtidens fastigheter. Vi kommer bland annat ta del av den senaste tekniken och träffa experter från branschen.

Ett fullspäckat program med spännande presentatörer

Modererar gör Birgitta Govén, energiexpert på bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen.

Carl Ståhle är expert på digital fastighetsutveckling på Sveriges Allmännytta, en bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag. Han kommer att dela med sig av exempel på hur digitalisering kan påverka vår energikonsumtion och energiproduktion, idag och på sikt.

Projektchef Emma Sarin berättar om arenan HSB Living Lab på Campus Johanneberg vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Där bedrivs världsunik forskning om hur vi bor i framtiden – exempelvis MOST. Energiprojektet, som presenteras av Dr. Kasper Moth-Poulsen, ska ta reda på om en specialdesignad molekyl är nyckeln till en fönsterfilm med kapacitet att ta udden av den värsta värmen mitt på dagen och istället fördela den jämnt från morgon till kväll.

Linn Lichtermann är Community Manager på det kommunala fastighetsbolaget Sankt Kors. Tillsammans med Sara Malmgren, senior projektledare på Cleantech Östergötland, kommer hon presentera Linköpings nya stadsdel Ebbepark med dess vision och ledord “sharing-caring-daring”. Ebbepark utvecklas med ambition att bli en modell för framtidens innerstäder.

Joakim Kaminsky, delägare till den Göteborgsbaserade och flerfaldigt prisbelönade arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky, berättar om ett spännande passivhusprojekt i Västerås med energisnåla hyresrätter i massivträ.

Projektledare Pernilla Kjellström och Erik Jonuks berättar om NRGIZE, ett startup-program för företag inom PropTech (fastighetsteknik) som är inriktade på innovationer inom energieffektivisering. Presenterar gör även tre bolag från programmet som delar med sig av sina affärsidéer.

Vill du veta mer? 
Kontakta Catherine Klev, projektledare
catherine.klev@energikontor.se, 073-314 25 23