Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hon blev Årets byggkvinna 2022

Publicerad: 2022-05-10 15:16

Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna 2022 går till Malin Söderson, vd på Iskad – Industri & Skadesanering AB. Stort grattis!

Malin Söderson


– Malin Söderson är en stor förebild och en ledare som tar ansvar, utvecklar och leder personerna i sin omgivning. Malin har arbetat konsekvent och långsiktigt med att bygga upp en företagskultur som gynnar medarbetarna och är en inspiratör för branschen. Därför tycker vi i juryn att hon en värdig vinnare av Årets byggkvinna 2022, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen som står bakom utmärkelsen till Hållbart byggande. 

Pris till TL Bygg

Årets byggkvinna lanserades 2021. Syftet med priset är att lyfta fram kvinnliga förebilder och företag som strategiskt arbetar med att på sikt få fler kvinnor att söka sig till bygg- och anläggningsbranschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

I den nya kategorin Årets byggföretag vann TL Bygg för att man engagerat hela byggbranschen och generöst delat med sig av insikter och verktyg som gör att branschen blir mer inkluderande och jämställd. Shakrin Ahmed, projektledare på AFRY, vann kategorin Årets mest inspirerande resa för att hon med envishet vågat följa sin dröm och inte tillåtit sig bli påverkad av yttre faktorer.

Juryns motivering

Vinnaren av priset ”Årets byggkvinna” tilldelas en kvinna som inte bara är en otrolig förebild, utan även en ledare som tar ansvar, utvecklar och leder personerna i hennes omgivning.

I sitt ledarskap tar hon ansvar för olika områden som rör den psykosociala arbetsmiljön, rutiner vid planering och utvecklingen av en maskinpark. Hon är en person som genom ett konsekvent och långsiktigt arbete har byggt upp en företagskultur som gynnar medarbetarna.

Hon imponerar och inspirerar branschen till att ta helhetsansvar för företag och fortsätta utveckla processer och rutiner allt eftersom att tiderna ändras. Årets byggkvinna är en självklar vinnare som med engagemang, stort ansvar och kompetens inte bara leder sig själv och sitt företag till utveckling utan även sina medarbetare. Utmärkelsen ”Årets Byggkvinna” tilldelas Malin Söderson, lyder juryns motivering.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 maj 2022