Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Digitalisering i fastigheter – vägen till AI (del 3 av 3)

Äger eller arbetar du med fastigheter? Vill du veta mer om hur digitalisering kan bidra till mer effektiv energianvändning, lägre kostnader och minskad miljöpåverkan? Då är du varmt välkommen till den sista delen i en webbinarieserie i tre fristående delar.

tor 25 apr 2024
10:30 - 12:00
Digitalt

Vi fokuserar på strategier för att implementera AI i fastigheter. Vi diskuterar hur du kan maximera dina byggnaders energiprestanda genom innovativ AI-optimering och samtidigt skapa en grund för flexibilitet gentemot energisystemet. Vi får även ta del av nyckeltrender och innovationer inom området.

Agenda

Välkommen
Johanna Fredén, nätverkskoordinator, Energikontoret i Mälardalen.

Strategier för att använda AI: konkreta verktyg och tips
Vi går igenom skillnader mellan olika vanliga verktyg och vilka strategier man kan använda för att maximera nyttan av dessa verktyg.
Pernilla Kjellström, Program Manager, NRGIZE.
Axel Sedin, Project Manager, NRGIZE.

Nyckeltrender och Innovationer i fastighetssektorn
Vi står inför en spännande framtid där innovation inte bara är en möjlighet, utan en nödvändighet. Ta plats för att utforska dessa trender, diskutera deras inverkan på branschen och föreställa oss hur de kommer att forma våra städer och samhällen i årtionden framöver.
Roger Tofft, vd och grundade, PropTech Sweden.

AI-styrning för energiprestanda, flexibilitet & framtidens energisystem
Det här föredraget beskriver hur existerande styrsystem och teknik i fastigheter kan kompletteras med självlärande algoritmer, i syfte att sänka både energiförbrukning och kostnad, men samtidigt skapa förutsättningar för att avlasta energisystemet med dynamisk styrning.
Carl-Johan Fredman, Business Developer, Myrspoven.

Webbinarieserien arrangeras av Energikontoret i Mälardalen och NRGIZE inom ramen för projektet Byggnadslyftet i östra Mellansverige.

Person håller i en smartphone med grafer på, framför sig har han en dator