Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Digitalt studiebesök på Kulturkvarteret

Publicerad: 2021-06-01 00:00

Nyfikenheten kring det omtalade Kulturkvarteret i Örebro är stor. Byggnaden har nyligen färdigställts och verksamheterna har nu börjat flytta in.

Bild på den nya byggnaden Kulturkvarteret. Ett boxformat spegelhus som ligger strax vid Svartån.

För att stilla nyfikenheten arrangerade Fastighetsnätverket tillsammans med Örebroporten ett digitalt studiebesök. Involverade medarbetare i Kulturkvarteret bjöd ca 70 deltagare på en rundvandring i Kulturkvarteret genom en film där de berättade om ambitioner och utformning av byggnaden. Kulturkvarteret är byggt för att klara standarden miljöbyggnad silver och lokalerna är flexibelt utformade för att kunna anpassas till olika kulturarrangemang för både stora och små.

Efter filmen följde en frågestund med diskussioner kring förutsättningar för batterilager, hur avstämningar anpassats utifrån Covid och uppfyllande av kriterier som krävs för miljöbyggnad silver.   

Träffen avslutades med att deltagare fick svara på frågor om formen och innehållet på träffen samt om Fastighetsnätverket bör arrangera fler digitala studiebesök framöver. Formen liksom innehållet fick positivt gensvar och flera förslag inkom för framtida digitala studiebesök.

Fastighetsnätverket ställer inte in, vi ställer om!

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 9 mars 2023