Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Fastighetsägare delar kunskaper om hållbarhet i nystartat nätverk: ”Det var en bra grupp som deltog”

Publicerad: 2022-03-23 15:48

I ett nystartat fastighetsnätverk ska fastighetsägare i Sörmland lära sig av varandras framgångar och misstag inom hållbar förvaltning av våra bostäder, butiker och arbetsplatser. Det nystartade nätverket har vuxit till 14 medlemmar som i förra veckan deltog på en nätverksträff – och på agendan stod elbilsladdning.

– Det är ett aktuellt ämne eftersom många fastighetsägare står inför installationer av laddstolpar på efterfrågan av sina hyresgäster, säger nätverkskoordinator August Lindholm.

Lundbergs Fastigheter, en av medlemmarna i fastighetsnätverket, har installerat över 200 laddstolpar vid sina fastigheter. 25 av dem är tillgängliga för olika hyresgäster i Eskilstuna. På nätverksträffen delade de med sig av sina erfarenheter och hur de har arbetat med laddningsplatsinstallationer.

– Det var en bra grupp som deltog och vi kommer sannolikt ha nytta av fastighetsnätverket i kommande frågeställningar och funderingar, säger Nils Svanberg, marknadsområdeschef på Lundbergs Fastigheter i Eskilstuna.

Råd från energi- och klimatrådgivningen

Utöver varandras insikter fick medlemmarna även ta del av goda råd från Mostafa Saleh, energi- och klimatrådgivare i Strängnäs kommun.

– För att en installation av laddstolpar ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ta hänsyn till både teknik, säkerhet och det praktiska utförandet, säger Mostafa. Vi brukar också rekommendera att fastighetsägare ställer krav på sin leverantör i enlighet med riktlinjerna i ”Ladda bilen”, ett finansiellt stöd för organisationer som installerar laddplatser för boende eller anställda, som delas ut av Naturvårdsverket.

En del av projektet Resurseffektiva byggnader i Östra Mellansverige

Fastighetsnätverk Sörmland drivs inom ramen för projektet Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige. Med i styrgruppen sitter även fastighetsägare som ser till att nätverkets innehåll passar medlemmarnas behov och önskemål.

– På nätverksträffen fick vi ett kvitto på att många fastighetsägare står lite i samma läge i många omställningsfrågor, och jag tror det är väldigt värdefullt att få höra hur andra tacklar utmaningar och tar sig vidare i processen, säger projektledare och nätverkskoordinator August Lindholm.

Läs mer på Fastighetsnätverk Sörmlands webbplats

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 9 mars 2023