Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Jaana gör succé som ombyggnadssamordnare!

Publicerad: 2023-02-21 10:40

Jaana Ekeblom jobbar som ombyggnadssamordnare på Kumla bostäder. De har renoverat ett av deras fastighetsbestånd, S:t Torgils väg, som precis blivit klart efter 3,5 år. Det blev succé!

Två pensionärer, en man och en kvinna, står och ler med en blombukett i handen. Mitt emot står Jaana Ekeblom och ler, också med en blombukett i handen.

Jaana Ekeblom beskriver rollen som ombyggnadssamordnare som länken mellan byggprojektledare och hyresgäster. Hon har varit informationsansvarig gentemot hyresgästerna, entreprenörerna och internt på Kumla bostäder. En nära kontakt fanns främst med byggprojektledaren, men även med platschefen och personalen. Det var också viktigt att ha kontinuerlig dialog med företagets berörda fastighetsskötare.

De största utmaningarna som Ekeblom upplevde var att jobba mot ett mål och samtidigt lyckas erbjuda den bästa möjliga servicen. En utmaning var att undvika hyresbortfall, genom att få hyresgästerna att bo kvar in i det längsta för att i nästa steg få alla ROT-liksom totalrenoverade lägenheter till 100% uthyrda, utan visningar. Det var även utmanande att få information och informera alla berörda i god tid. Men alla fina möten med de härliga hyresgästerna, med sina olika personligheter som delade med sig av sin vardag, vägde upp för utmaningarna.

Ett givande uppdrag på många sätt

- Det var flera känslosamma stunder, många nya kunskaper, fina kontakter och nya vänner. Ett starkt minne var invigningen av hela kvarteret, som genomfördes tillsammans med hyresgäster och samarbetspartners. Det skapades en trevlig samvaro med tipspromenad, grillning, trollkarl och biblioteksbussen, beskriver Jaana Ekeblom.

Det finaste minnet är att hon har fått följa pensionerade hyresgäster som bott i 30–40 års tid på S:t Torgils väg och som med sann entusiasm har evakuerats och flyttats ut och tillbaka, utan att klaga. Respekt!

Jaanas tips till dig som fastighetsägare

Det bästa med att ha varit ombyggnadssamordnare är att man är en kontaktperson som är insatt i det mesta och är lätt att nå. Förhoppningsvis skapar det en trygghet hos hyresgästerna.

Avslutningsvis lämnar Ekeblom några tips till framtida ombyggnadssamordnare:

  • Var engagerad
  • Våga fråga och fråga igen
  • Lägg tid på utemiljön
  • Dubbelkolla eller trippelkolla så alla viktiga detaljer som nyckar, skyltar och postboxar rullar på.
S:t Torgils väg

Bild: Kumla bostäder

Jaana har på sig bygghjälm och reflexväst och ler in mot kameran

Jaana Ekeblom, ombyggnadssamordnare Kumla bostäder

Fyra personer ler mot kameran och skålar med kaffe.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 9 mars 2023