Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Lämna in ditt återbrukade byggmaterial till Örebro ByggRetur

Publicerad: 2023-07-03 16:38

Från den 14 augusti till 31 oktober har du som fastighetsägare eller byggföretag möjlighet att lämna in överflödigt byggmaterial till Örebro ByggRetur som i sin tur återbrukar materialet. Som i alla cirkulära sammanhang bidrar alla till att hålla igång snurret i cirkeln.

Lars Nährström står på en parkering och sträcker båda armarna mot en skylt där det står Örebro ByggRetur. Han ser glad ut.

- 35% av allt avfall i Sverige är byggavfall och cirka 30% av detta är möjligt att återbruka omedelbart. Ändå är det så mycket som 157 000 ton byggavfall som slängs varje år – bara i Örebro kommun. I Örebro län är det över en kvarts miljon ton. Det är dags att det sker en förändring, säger Lars Nährström, gruppchef Örebro ByggRetur.

Lämna in ditt material på Argongatan 33 efter en föranmälan om datum och tid till Lars Nährström, lars.nahrstrom@orebro.se (när du fått en bekräftelse på detta). Det är ett bra sätt för ert företag att redovisa hållbarhetsarbetet och samtidigt uppfylla kravet på hållbarhetsredovisningen i bokslut. Ni får ett återbruksintyg med minskad koldioxidutsläpp i samband med besöket.

Håll utkik i Fastighetsnätverkets kalender, den 18 september kl 10.30-12.00 smygöppnar nämligen Örebro ByggRetur dörrarna till butiken vid Boglundsängen och i samband med det får vi komma på studiebesök för att höra mer om deras verksamhet. Spara datumet!

Materiallista och byggåterbruksguide

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 6 juli 2023