Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hitta rätt kompetens i fastighetsbranschen

Under en längre tid har det funnits en brist på drifttekniker och andra viktiga funktioner kopplat till bygg, anläggning och fastigheter. Hur får vi fler att välja vår bransch och att kompetensutveckla sig inom den? Den här träffen kommer att fokusera på just det: att prata om vilka olika vägar som finns för att attrahera framtidens studenter och kompetensutveckla sin egen personal. Välkommen!

tis 20 sep 2022
13:00 - 15:00
tis 13 sep 2022
Folktandvården Eyras lokaler, Orvar Bergmarks plats 1, Örebro

För att nå framtidens energi- och klimatmål behöver vi kompetenta och engagerade eldsjälar som brinner för energieffektivisering. Vi behöver även erbjuda utbildning internt, så att vår egen personal får nyttja sin fulla potential. Och vi behöver fånga upp alla som är intresserade av el och energi, bygg, anläggning och fastigheter i god tid.

Ur programmet:

  • Carina Lundström, Fastighetsbranschens utbildningsnämnd berättar om den kompetens som eftersöks av fastighetsbranschen
  • Susanna Bergman, projektledare Region Örebro län berättar mer om hur ni som företag kan förebygga er egen strategiska kompetensförsörjning. 
  • Mia Elvén berättar hur Futurum fastigheter har samverkat med studenter under våren
  • Studenterna Emal Nikzad och Guleed Mohamoud Hassan från Mälardalen högskola tar oss igenom resultatet av deras rapport. I rapporten har de jämfört två förskolor som är byggda på exakt likadana sätt – där det enda som skiljer sig är olika materialval för husets stomme.