Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Energitinget 2023

Publicerad: 2023-09-20 00:00

Hur kan vi rusta näringsliv och offentlig verksamhet inför nästa vinter? Det låg i fokus på Energitinget 2023. Heldagskonferensen vände sig till fastighetsägare, företagare, kommunstrateger – och alla med oro för framtidens energisituation.

Tre kvinnor står bredvid varandra och ler, det är Rebecca Larsson, Kickan Grimstedt och Johanna Freden

Hur kan fastighetsägare klara kommande utmaningar och bidra till en stabilare framtid? 

Lärdomar från projektet Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige

Representanter ifrån Energikontoret Region Örebro län, Energikontoret i Mälardalen och Energikontoret Östergötland som driver EU-projektet "Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige" var alla på plats i Eskilstuna den 20 september för att presentera projektresultat och delta i samtal. 

Övriga intressanta inspel

Axel Sedin (NRGIZE) och Erik Vallgårda (Sally R) berättade om digitalisering som verktyg för att möte det ansträngda energiläget. 

Sarah Ekerbring från Navirum berättade om hur EON/Navirum och Örebrobostäder har använt sig av effektstyrning av fjärrvärme för att spara pengar och minska fossila bränslen. 

Björn Lundborg (Fastighetsägarna Mittnord), Björn Sandvall (Castellum) och Robert Brånn (Eskilstuna kommunfastigheter) deltog i ett panelsamtal om det ansträngda energiläget och hur vi går vidare. 

Slutligen presenterade Jonas Tannerstad (Örebrobostäder) en omvärldsbevakning och berättade mer om hur ÖBO har arbetat för att skapa smartare städer. 

 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 20 oktober 2023