Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Futurum fastigheter söker studenter under vårterminen 2022

Vad bidrar mest till hållbar bebyggelse; att bygga i trä eller betong? Just nu pågår det ett studentjobb där en student jämför förskolor som är byggda på exakt likadana sätt – där det enda som skiljer sig är olika materialval för husets stomme.

Tjänsten är tillsatt av en student. 

Futurum fastigheter bygger idag många likadana förskolor, så kallade konceptförskolor. För några år sedan gick de över till att bygga dessa förskolor i trä i stället för betong och stål. Det innebär att Futurum har flera förskolor med likadan planlösning, teknik och funktion, men där några är byggda i trä och några i betong och stål. För att utveckla trähusbyggandet krävs det att – i ett tidigt skede i byggprocessen – analysera vad som kan förbättras. Genom att genomföra livscykelanalyser (LCA) kan olika alternativ jämföras för att bygga smartare, mer miljövänligt och kostnadseffektivt.

Kontakt

För frågor gällande pågående examensarbete, kontakta Mia Elven, energistrateg på Futurum Fastigheter. mia.elven@futurumfastigheter.se

Om Futurum fastigheter

Futurum Fastigheter i Örebro AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag i Örebro. Futurum äger och utvecklar förskolor, skolor och brandstationer med mera i Örebro kommun. Det är ett fastighetsbolag som fokuserar på att arbeta med framtiden. Bolaget vill ta ansvar för det framtida klimatavtrycket genom att bygga och förvalta hus på ett hållbart sätt, arbeta för smarta energilösningar, miljövänliga byggnadsmaterial, friskvård och socialt arbete.

Futurum logotyp

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 16 maj 2022